Over

Hoi, ik ben Mentje!

Ik heet eigenlijk Samantha maar Mentje is mijn roepnaam. Welkom op mijn blog over Cruelty Free and Affordable Beauty and Fashion en Lifestyle.

Tot kort geleden gebruikte ik enkel wat BB-Cream, mascara, oogpotlood en een blush. Behalve nog wat oogschaduw en een paar basic kwasten was dat alles wat ik had. Dagelijks kostte het me pakweg 10 minuten om mezelf op te maken en mijn haar te doen. Enkel voor een feestje was mijn look wat interessanter en koste het me wat meer tijd.

Wat betreft Fashion, Dit was non existent in mijn leven. Dit betekent niet dat ik er niet leuk uit zag. Ik had wel een eigen stijl. Maar meegaan met fashiontrends deed ik niet want ik had altijd het idee dat ik daar toch het budget niet voor had. Mijn stijl was casual en netjes, maar dus best wel saai. Nu weet ik inmiddels dat je ook modieuze en trendy kleding kan vinden voor hele mooi prijzen. Het hoeft niet duur te zijn als je weet waar je moet zoeken!

Na jaren lang dezelfde basic kleding en make up te hebben gedragen besloot ik het roer om te gooien en mijn leven wat meer kleur en invulling te geven op het gebied van de esthetiek. Ik wilde aan iets nieuws te beginnen: Beauty en Fashion! Van degelijk en gewoontjes naar glamorous and trendy! Ik wilde mijn eigen stijl verder gaan ontwikkelen, serieus bezig zijn met beauty en fashion en er zo leuk mogelijk uitzien, elke dag!

Toen ik begon met het aanbrengen van make-up looks van bekende beautyvloggers en het meer aandacht besteden aan mijn uiterlijk voelde ik mezelf opbloeien! Ik was zo blij met wat ik zag in de spiegel en vond het zo leuk met beauty en fashion bezig te zijn dat ik besloot een blog te beginnen. Om alles vast te leggen, later terug te kunnen kijken en mensen te kunnen bereiken met dezelfde interesses als ik.  Ik vind het verder ook leuk mijn gedachten met anderen te delen. Vandaar dat ik Lifestyle later mee heb genomen in dit blog.

Er zijn natuurlijk heel veel vrouwen die van beauty en fashion houden en hier over bloggen. Echter heb ik nooit een blog kunnen vinden die zich enkel en alleen en in het speciaal bezighoud met proefdiervrije en ook betaalbare beauty en fashion. High end make-up en dure kledingmerken zijn voor vele net als ik een no go vanwege ons budget.

Dit blog gaat dus helemaal over ‘Cruelty Free and Affordable” beauty and fashion. En natuurlijk dan Lifestyle. Let wel: Alleen mijn cosmetica en kleding aankopen zijn momenteel cruelty free. Ik ben geen vegetarier of veganist wegens gezondheids redenen. Ik eet dus gewoon vlees en andere dierlijke producten.

Op dit blog ga ik voornamelijk reviews geven van proefdiervrije en betaalbare cosmetica en laat ik mijn nieuwe fashion aankopen aan jullie zien met informatie over het merk, de kwaliteit en prijzen. Je zult hier weinig high end make up reviews vinden en zeker geen cosmetica merken die (nog) op dieren testen.

Samengevat is dit blog er dus voor diegene die van beauty en fashion houden maar net als ik niet het budget hebben voor de duurdere merken cosmetica en kleding, en waarde hechten aan dierproefvrije cosmetica. Voor een handige lijst van proefdiervrije en betaalbare make-up merken zie de ‘Shopping Guide’ boven in de menubalk.

Ondanks dat mijn uitgangspunt ‘Cruelty Free en Affordable’ is durf ik toch ook een beetje te dromen. Wanneer mijn portemonnee het toe laat wil ik mezelf een keer blij maken ik met een high end make-up palette van bijvoorbeeld Urban Decay of Ofra. Mocht dit voorkomen dan geef ik hier ook een review over.

Beauty heeft voor mij niet alleen maar met het uiterlijk te maken. Schoonheid zit natuurlijk ook van binnen. Ik hou er ook heel erg van als mensen lekker zichzelf zijn en goed in hun vel zitten.
Ik denk dat mensen die zich gezond en fit voelen dit ook uitstralen. En die uitstraling vind ik mooi en leuk om te zien.
Momenteel word ik heel gelukkig van het make-uppen en shoppen maar er ontbreekt nog iets. Ik zit nog niet 100% lekker in mijn vel. Ik ben altijd mooi slank geweest en de laatste twee jaar ben ik behoorlijk wat aangekomen. Ik voel me dus niet fit en gezond terwijl ik dit wel wil zijn.

Dus! 8 september 2017 ben ik begonnen met een afval race (zie ‘Fitgirl Journey’ boven in de menubalk). Hierover zal ik regelmatig een blogpost over plaatsen met mijn gewicht, percentages, metingen, voortgang en foto’s voor degene die het leuk vinden mijn afval race te volgen. Wie weet word ik naast een blogger ook ooit nog eens een echte fitgirl!

Veel lees- en kijk plezier op dit blog!

💋 Mentje