Fitgirl update #1

Mijn eerste update van mijn fitgirl journey! Ik had eigenlijk grote plannen om binnen no-time op te bouwen naar 3 keer per week sporten maar het uitvoeren van die plannen viel tegen. Ik ben ziek geweest, en ook wel eens te moe, maar dan echt moe, om te gaan. Dit omdat ik het druk heb gehad met andere dingen en ik net even wat minder in mijn vel zat dat gewoonlijk.

Gelukkig is het me wel gelukt elke week 1 keer te gaan. En weet je? Ik ben daar best tevreden over. Het is een goed begin. En op deze manier bouw ik het ook op en bestaat de kans niet dat ik mijn lichaam overbelast of mezelf overvraag. 1 keer per week is niet veel maar hiernaast heb ik wel veel gelopen/gewandeld. Soms meer dan een uur op een dag. Dit heeft me wel geholpen met afvallen want ik weeg nu zonder kleding op de weegschaal in de ochtend 68,6 kilo. Dat is – 2.6 kilo tegenover de 71,2 kilo (met kleding) van vorige maand.

Deze update komt eigenlijk een dikke week te laat omdat ik vorige week niet in staat was om te sporten en dus ook geen foto’s heb kunnen maken in de sportschool. Vandaag heb ik het sporten weer opgepakt en ben ik geweest. Zo zie ik er nu uit:

 

Zoals je kunt zijn zijn mijn benen wel iets afgeslankt tegenover de startfoto’s in mijn vorige fitgirl journey bericht. Mijn buik is iets platter en minder breed dan het was. Mijn armen echter zien er nog hetzelfde uit. Al moet ik zeggen dat ze wel iets slanker aanvoelen. Dus het kan ook de foto of camerahoek zijn.

Het eten is de afgelopen maand goed gegaan en niet goed. Met goed wil zeggen dat ik nauwelijks heb gesnoept, en dat het gelukt is geraffineerde suikers en ongezonde vetten redelijk te vermijden. Ook eet ik regelmatig en zijn mijn porties netjes. Als ik iets lekkers nam om even wat zoets te proeven was het een stukje chocolade of marsepein of wat magere chocolademelk bijvoorbeeld. Een stukje of een glas kan geen kwaad. Een beetje suiker heeft je lichaam ook nodig aangezien je hersens draaien op koolhydraten en je suiker ook niet ontwend moet raken door het nooit meer te eten.

Wat er niet goed ging is de eiwit-inname. Ik heb in mijn ‘Becoming a fitgirl!’ post een mooi eiwit-eetschema gemaakt maar ik moet eerlijk toegeven dat ik me er niet aan heb gehouden. Dit lag voornamelijk aan de hoeveelheid. 4 boterhammen met kaas/pindakaas en nog een bak kwark met 100 gram walnoten + een glas melk is niet te doen. Ik heb niet zo’n grote maag en ik zit echt heel vol van 2 boterhammen of zo’n bak kwark met noten.

Ik heb dus besloten dat ik mezelf een beetje ga helpen met mijn eiwitten door proteineshakes te nemen. Ik heb mijn ‘Becoming a fitgirl’ bericht aangepast met een nieuw voeddingsschema. Ik had nog een pot proteïnepoeder staan. Maar deze pot bevat erg veel zoetstoffen. En in verband met mijn gezondheid wil ik dit niet meer drinken. Ik moest dus kiezen voor een variant zonder zoetstoffen. Deze zijn lastig te vinden. De enige die ik heb kunnen vinden zonder suiker of zoetstoffen waren gezoet met stevia. En dat is net iets waar ik niet tegen kan.

Het toeval wilde dat net toen ik zoekende was naar proteineshakes zonder zoetstoffen, ik in het Women’s Health magazine een artikel tegenkwam over het nieuwe merk ‘Protein’ van Melkunie, dat verkrijgbaar is bij de Albert Heijn. Dit merk heeft shakes, chocomelk, en kwark. Een shake bevat 20 gram eiwitten, een flesje chocomelk bevat 25 gram eiwitten en een kwarkje bevat 20 gram eiwitten. Helemaal prima dus. Deze shakes, chocomelk en kwark zijn laag in hun vet en suikergehalte, echt laag. Dat kleine beetje suiker wat daar in zit zal het niet om spannen, zeker niet als het naast mijn marsepeintje het enige is  wat ik binnen krijgt aan snelle suikers. Ik heb dus de keuze gemaakt de shakes van dit merk, wat gewoon lekker makkelijk te verkrijgen is bij de Albert Heijn, te drinken zodat ik wat minder kwark en noten hoef te eten. Zo blijft het een beetje leuk en haalbaar.

De shakes zijn over het algemeen lekker. Niet te zoet, ook niet smaakloos. Gewoon goed.
Enige nadeel van deze shakes is dat ze duur zijn. Is 1,29 per flesje of portie. Maar goed. Ik heb er geen problemen mee. Ik heb het er voor over aangezien het mijn enige optie is momenteel. Dit zijn de producten waar ik het over heb: (klik op de foto om te vergroten)

 

 

 

 

Notitie, op de dagen dat ik fitness houd ik een ander voedingsschema aan. Deze is koolhydraat armer. Dit aangepaste schema zal ik ook nog even in mijn eerste fitgirl bericht zetten. De twee boterhammen tussen de middag vervang ik door een suikervrije proteïne reep en een proteïne shake. Dan ziet hij er als volgt uit:

66 gram brood (4 boterhammen) = 5.3 gram eiwitten
150 gram kip = 34,2 gram eiwitten of 150 gram rund = 29,9 gram eiwitten
25 gram walnoten = 3.6 gram
1 x 40 gram AH 30 + kaas (1 plak) = ca. 12,8 gram eiwitten
1 x 25 gram AH bio pindakaas (1 portie) = ca. 6 gram
Proteine shake AH = 20 gram
Proteïne reep Fysiek = circa 12 gram
100 gram magere kwark = 8,5 gram

Hiermee zit ik met rund  gemiddeld op 102,4 gram eiwitten per dag.
Hiermee zit ik met kip gemiddeld op 98,1 gram eiwitten per dag.

Dan nu, mijn fitness schema. Vorige maand zag deze er zo uit:

Warm up: 10 minuten op de crossramp

– Chestpress, 10 kg, 20 x 
– Vertical traction, 20 kg, 20 x
– Shoulder press, 5 kg, 20 x
– Abdominal, 14 kg, 20 x
– Preacher curl, 14 kg, 20 x
– Leg extention, 20 kg, 20 x
– Leg curl, 15 kg, 20 x
– Arm wire, 10 kg, 20 x
– Leg press, 30 kg, 20 x

Deze maand wil ik ophogen naar 2 x per week sporten, en op elk apparaat met hetzelfde gewicht een setje van 10 extra pakken en 5 minuten extra op de crosstrainer gaan. Ik ben hier vandaag mee begonnen en mijn fitness schema ziet er nu zo uit:

Warm up: 10 minuten op de crosstrainer, de 5 minuten extra was ik vergeten (oeps)

– Chestpress, 10 kg, 30 x 
– Vertical traction, 20 kg, 30 x
– Shoulder press, 5 kg, 20 x
– Abdominal, 14 kg, 30 x
– Preacher curl, 14 kg, 30 x
– Leg extention, 20 kg, 30 x
– Leg curl, 15 kg, 30 x
– Arm wire, 10 kg, 30 x
– Leg press, 30 kg, 20 x

De shoulder press en leg press zijn erg zwaar,  ik heb deze nog niet opgehoogd omdat ik niet in de kramp wil schieten. Het gaat hier ook om nekspieren. Deze wil je niet overbelasten! Maar goed, ik ben dus al begonnen met ophogen van de andere apparaten en het bevalt me erg goed. Ik ben benieuwd of ik rond 8 november op elk apparaat 30 pushes en pulls kan. Ik ga gewoon mijn best doen, maar ik denk dat het wel moet lukken!

 

 

2 gedachtes over “Fitgirl update #1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s